Sponsoren

De Nacht van Rome wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Labrys Reizen

Dé specialist voor groepsreizen naar Rome! De Eeuwige Stad kennen we op ons duimpje en voor uw groep leerlingen, studenten, vrienden of collega’s maken we een reis op maat, van pril reisplan tot veilige terugkeer. Wilt u liever mee met onze deskundige reisleiders? U leert Rome nóg beter kennen door de soms kritische, doch altijd liefdevolle verhalen van Andrea Vreede, Stijn Fens, Rosita Steenbeek en Antoine Bodar tijdens de reis ‘Beleef het Rome van…’ in november 2019. Kijk voor meer informatie op de website van Labrys Reizen.

ItaliaItalia

Rijksmuseum van Oudheden (RMO)

Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. Dit jaar bestaat het museum 200 jaar. De overzichtstentoonstelling ‘Al 200 jaar van nu’ neemt je mee door twee eeuwen museumgeschiedenis. Je hoort verrassende verhalen en ziet ruim tweehonderd objecten die een opvallende rol in de museumgeschiedenis hebben gespeeld. Meer informatie is te vinden op www.rmo.nl

Nederlands Klassiek Verbond

NDante Alighieri Amsterdam

Dante Alighieri Amsterdam is een actieve vereniging van en voor Italiëkenners en liefhebbers van de Italiaanse taal en cultuur. Zij bevordert de Italiaanse cultuur door het organiseren van lezingen, filmavonden, culinaire bijeenkomsten, wijnproeverijen en tal van andere activiteiten. Zo organiseert Dante Alighieri elk jaar een culturele reis naar Italië waar veel leden enthousiast aan deelnemen. Dante Alighieri Amsterdam is éen van de maar liefst 500 wereldwijde afdelingen van de Società Dante Alighieri te Rome. De società is in 1889 opgericht door een groep Italiaanse intellectuelen en had als voornaamste doel de Italiaanse taal en cultuur te beschermen en te verspreiden in de wereld.

De Smaak van Italië