Sponsoren

De Nacht van Rome wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Labrys Reizen

Labrys Reizen: dé  specialist voor al uw Romereizen. Opgericht door twee classici in 1992 kan Labrys Reizen u als geen ander wegwijs maken in Rome. We organiseren groepsreizen op maat voor ieder budget en bieden daarnaast bijzondere inschrijfreizen onder leiding van deskundigen. Uiteraard kunt u ook voor andere bestemmingen bij ons terecht. Meer informatie kunt u vinden op onze website.

 

ItaliaItalia

 

 

 

 

 

Rijksmuseum van Oudheden (RMO)

Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. Dit jaar bestaat het museum 200 jaar. De overzichtstentoonstelling ‘Al 200 jaar van nu’ neemt je mee door twee eeuwen museumgeschiedenis. Je hoort verrassende verhalen en ziet ruim tweehonderd objecten die een opvallende rol in de museumgeschiedenis hebben gespeeld. Meer informatie is te vinden op www.rmo.nl

 


Allard Pierson Museum

 

Nederlands Klassiek Verbond

De Smaak van Italië

 

 

Athenaeum Boekhandel

 

 

 

 

Athenaeum Boekhandel is een van de weinige grote boekhandels in Nederland die nog volstrekt onafhankelijk is, dat wil zeggen geen deel uitmaakt van een keten of concern en evenmin behoort tot een inkoopcombinatie. Athenaeum opende door de jaren heen diverse nieuwe vestigingen, onder meer in Haarlem en op de Amsterdamse Roetersstraat. Daarnaast beschikt Athenaeum over een webboekhandel (Athenaeum.nl), waar meer dan 10 miljoen titels worden aangeboden en waar een dagelijks wisselend aanbod aan recensies en voorpublicaties op te vinden is.

Maar de kern van het bedrijf is en blijft de literaire en academische boekhandel aan het Spui. Athenaeum voert van oudsher een eigenzinnig, steeds op kwaliteit en actualiteit gericht voorraadbeleid, ondersteund door een goede informatievoorziening en dienstverlening. Naast de vanaf het begin belangrijke gerichtheid op binnen- en buitenlandse literatuur kent de boekhandel wetenschappelijke specialisaties in klassieke talen, taal- en literatuurwetenschap, filosofie, geschiedenis, rechten en de sociale wetenschappen.

Dante Alighieri Amsterdam

Dante Alighieri Amsterdam is een actieve vereniging van en voor Italiëkenners en liefhebbers van de Italiaanse taal en cultuur. Zij bevordert de Italiaanse cultuur door het organiseren van lezingen, filmavonden, culinaire bijeenkomsten, wijnproeverijen en tal van andere activiteiten. Zo organiseert Dante Alighieri elk jaar een culturele reis naar Italië waar veel leden enthousiast aan deelnemen. Dante Alighieri Amsterdam is éen van de maar liefst 500 wereldwijde afdelingen van de Società Dante Alighieri te Rome. De società is in 1889 opgericht door een groep Italiaanse intellectuelen en had als voornaamste doel de Italiaanse taal en cultuur te beschermen en te verspreiden in de wereld.